Het Theraline babyhoofdkussen

Houdt uw baby in optimale slaaphouding

Belemmert het draaien van het hoofdje niet

Ondersteunt het sneller verdwijnen van vervormingen

Vrije ademhaling

Zeer goed warmtetransport

Probleemloze hygiëne: wasbaar op 60°C

Bescherm uw baby tijdig

Wie goed kijkt, ziet dat tegenwoordig bij veel baby's het achterhoofd meer of minder vervormd is of dat er door de aanbevolen rugligging onbehaarde plekken ontstaan. Doorgaans keren de haren in de tweede helft van het eerste levensjaar echter snel terug en verdwijnen de vervormingen door de groeidruk van de hersenen geleidelijk weer.
Toch worden de vervormingen vaak alleen geaccepteerd, omdat dat veiliger is voor de baby. Er wordt dus gekozen voor, de minste van twee kwalen'. Want het gebruik van hoofdkussens werd, net als de buik- en zijdligging van zuigelingen, erkend als extra risicofactor bij het ontstaan van wiegendood. Het is begrijpelijk dat de meeste ouders tegenwoordig daarom niet voor een hoofdkussen kiezen.
Met het babykussen van Theraline wordt de door de slaaphouding veroorzaakte vervorming van het babyhoofdje voorkomen, net zoals een behaaglijk donzen kussen dat zou doen, maar zonder de daaraan verbonden gevaren.

Hoe werkt het babyhoofdkussen van THERALINE?

Grafik babyhoofdkussenEen eenvoudig idee en een uniek design creëren samen veilig slaap- en ligcomfort voor uw baby.
Het babyhoofdje wordt door het anatomisch gevormde en geperforeerde hightechstructuurweefsel gelijkmatig en effectief ondersteund. Meestal ontstaan er dan helemaal geen hoofdvervormingen meer. Bij al bestaande vervormingen kan het babyhoofdkussen van Theraline eraan bijdragen, deformaties sneller te laten verdwijnen.* En dankzij het speciale weefsel geheel veilig voor uw baby.
Het babyhoofdkussen van Theraline zorgt dankzij speciaal voorgevormde, verschillende structuurweefsels voor een goede temperatuuraanpassing rond het babyhoofdje. De door ons gebruikte stof is zo open, dat zelfs wanneer uw baby zich begint om te draaien en met het gezichtje in de holte in het kussen terecht zou komen, vrij doorademen mogelijk blijft. Natuurlijk kan uw baby zijn of haar hoofdje ondanks de voorgevormde holte uiterst vrij bewegen, zodat de ontwikkeling, bewegingsdrang en natuurlijke nieuwsgierigheid niet worden belemmerd.

Waarom vervormt het achterhoofdje van mijn baby?

Verloskundigen en artsen hebben goede redenen om te adviseren uw baby op de rug te laten slapen. Dankzij dit advies is het aantal wiegedoodgevallen in Nederland duidelijk gedaald. Helaas zijn de schedelbotten in de eerste levensmaanden echter nog zo zacht, dat door het lange liggen vaak een duidelijk zichtbare afvlakking en/of vervorming van het hoofdje optreedt. Daarnaast ontstaat er ook vaak een kale plek op het achterhoofdje.

Tips voor het omgaan met hoofdvervormingen*

 • Om tegelijkertijd zowel de veiligheid van uw baby te waarborgen als het achterhoofdje
  te ontlasten, geldt de basisregel: alleen om te slapen op de rug, en voor het spelen,
  dragen etc. op de buik leggen! - Zo wordt het hoofdje ontzien als uw baby wakker is.
 • Als uw baby in bed een typische kijkrichting heeft, bijv. naar de deur of het raam, kunt u
  het bed vaker zo draaien, dat telkens de andere kant van het hoofdje wordt belast.
 • Leg, nadat uw baby in slaap gevallen is, zijn of haar hoofdje nog eens op de niet
  vervormde kant.
 • Gebruik het babyhoofdkussen van Theraline zo vaak mogelijk om een optimale
  drukverdeling op het hoofdje van uw schattebout te bereiken.

Eigenschappen van het structuurweefselAnsicht Babyhoofdkussen

 • Extreem grote luchtcirculatie** in alle richtingen – zelfs onder belasting
 • Behaaglijke kusseneigenschappen
 • Optimale terugvering
 • Zeer goed warmtetransport

Gebruiksperiode: 0 - 12 maanden

* Theraline adviseert u bij alle hoofdvervormingen uw kinderarts te raadplegen. Alle Theraline-adviezen zijn afkomstig van de zeer aanbevelenswaardige website www.flatheadprevention.org.
Let op: het babyhoofdkussen van Theraline fungeert primair als profylaxe en is niet bedoeld voor de behandeling van hoofdvervormingen. Bepaalde hoofdvervormingen kunnen op ernstige aandoeningen duiden en vereisen in ieder geval een medische behandeling.

** Voor een optimale veiligheid moet van het gebruik van kussenovertrekken, handdoeken, stoffen luierkompressen e.d. worden afgezien.

 

Productinformatie

Afmetingen: ca. 23 x 21 x 3 cm
Material: 82% PET (Polyethylenterephthalat), 9% PES (Polyester), 9% PP (Polypropylen)